historiek

2018

Dit hoort niet thuis in de rubriek “historiek”. We verwijzen je graag door naar de rubrieken net voorbij,actueel en in de toekomst op deze website.

2017

Aan het dubbelconcert Estasi van Wim Henderickx hadden we een stevige kluif. Op 6 augustus hielden we maar liefst 3 optredens: twee in Hasselt en eentje in Gent.

2016

In 2016 gingen we voluit:  we stapten zingend delen van de kunstenroute Pass, we zongen mee met Aranis, hernamen het Welcome Stranger benefietconcert en zongen in de kathedraal in Mechelen  ‘Scents of Fragrance’. Maar bovenal werd onze dirigent 40 jaar!
Historiek

2015

Met het programma Welcome Stranger brachten we een benefietconcert rond het thema vluchten.
Historiek

2014

We namen deel aan het Koortoernooi en brachten Songs from Mirage
met de groep Aranis.

Met het programma ‘Les soldats seront troubadours‘ zongen we over grote en minder grote oorlogen: tijdens de Gentse feesten, maar ook elders.

Zoals de 2 vorige jaren, werken we mee aan de jaarlijkse herdenking van Hiroshima en Nagasaki in Gent.

Ons programma rond de Japanse cultuur brachten we op het maanfeest in Kalmthout en in BOZAR Bxl.
Historiek

2013

Even druk was 2013 met:

Metamorfose: van gedicht tot koorwerk” op de Gedichtendag in Aalst.

Het concert met werk van 11 vrouwelijke componisten “Van Parys tot Bilbao

Wach Auf! met o.a. Maja Ratkje en POING in de Vooruit naar aanleiding van 100 jaar Vooruit.

Vredesconcert bij de jaarlijkse herdenking in Gent van de nucleaire bombardementen op Japan.

En “The Sacred Concert” van Duke Ellington met de bigband van de Academie voor Podiumkunsten van Aalst en het koor van .
Historiek

2012

In 2012 was De 2de Adem al op vele fronten actief. Met Sakura brachten ze een programma waarin Japan muzikaal beschreven werd door Vlaamse componisten. Ze brachten dat Japans repertorium ook in de Japanse tuin in Hasselt en de herdenking van Hiroshima en Nagasaki in Gent.

In de zomer werkte De 2de Adem mee aan TRACK in Gent: enerzijds door het verzorgen van de muzikale achtergrond bij een live herbeleving van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck en anderzijds als één van de koren die de “The postpetrolistic Internationale” zongen.

Tenslotte was er “Cage & co”, met werk van Amerikaanse componisten, en dit samen met Le Madrigal de Lille
Historiek

2011

In 2011 zong de 2de Adem in het modetheater “Hof Der Zotheid” in de St.Baafsabdij van Gent.
Hét project van 2011 was een concert rond de Stabat Mater van Poulenc, in samenwerking met 3 koren (waaronder Le Madrigal de Lille) en orkest. Uitvoeringen in Gent, Namen, Brugge en Lille.
Historiek

2009

Met “Mind The Gap” bouwde De 2de Adem samen met de Sangghesellen uit Halle een brug tussen oude en nieuwe muziek. Concerten in De Centrale in Gent en in de Basiliek van Halle (2009).
Historiek

2008

De blikvanger in 2008 was het project in samenwerking met het saxofoonkwartet Blindman 4×4 : een programma rond de Franse componist Olivier Messiaen, met optredens in Gent, Drogenbos, Mölln (Duitsland) en Kopenhagen (Denemarken).
Historiek

2005

In 2005 waren er concerten en een CD-opname van “Creaties“. Het zijn 7 wereldcreaties in de dubbele betekenis van het woord met composities van Lucien Posman, Petra Vermote, Nicolas De Cock, Natalie Goossens, Peter Swinnen, Filip Rathé en Maarten Van Ingelgem.
Historiek

2004

In 2004 verzorgde De 2de Adem de opname van de filmmuziek van Dietrich Van Akeleyen bij de kortfilm “Beyond the lost star” van Bert Blondeel. Deze animatiefilm werd geselecteerd voor verschillende filmfestivals in binnen- en buitenland.

2001

Sinds oktober 2001 zingt D2A onder de leiding van Maarten Van Ingelgem.
Historiek

1992

Van 1992 tot 2001 was Filip Rathé de dirigent.
Historiek

1984

Het begon met open zangstonden op zaterdag in de lente van 1984. Uit de groep van 35 pioniers ontstond De 2de Adem, opgericht op initiatief van Marc Michaël De Smet.

Advertentie

Kamerkoor voor Hedendaagse Muziek

%d bloggers liken dit: