dirigent

website dirigent | ENG

Maarten Van Ingelgem

studeerde piano bij Jan Michels aan het conservatorium van Brussel en compositie bij Wim Henderickx aan het conservatorium van Antwerpen.

Zijn passie voor het creatieve deelt hij in de compositieklas van de academie van Aalst en in LUCA School of Arts (Lemmensinstituut) Leuven als docent Compositie.

Sinds 2001 is hij dirigent van De 2de Adem. Daarnaast deed hij jarenlang ervaring op als zanger en/of dirigent bij Aquarius, het Vlaams Radiokoor en het Brussels Chamber Choir.

Zijn compositorisch oeuvre gaat van solowerk over strijkkwartetten en een kameropera tot een pianoconcerto. Voor dit laatste werk kreeg hij de Prijs voor Nieuwe Muziek van de provincie Oost-Vlaanderen. Sabam reikte hem de Gouden Klaproos uit voor koorcompositie en in het najaar van 2020 werd hijvoor de derde keer laureaat van de European Award for Choral Composers.

Maarten is Artistiek Leider van de World Choir Games 2021, de grootste koorwedstrijd ter wereld die van 30 oktober 7 november voor haar 11de editie naar Vlaanderen komt.

Maarten

foto Yoshie Kuwayama, 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Kamerkoor voor Hedendaagse Muziek

%d bloggers liken dit: