PASSASSI OP PASS

Horizintale korte lijn

14 juni 2015

PASSASSI OP PASS

2015_05_30 PASSassi Kunstenaars palmden de Vlaamse Ardennen in en belegerden Mullem, Huise, Wannegem en Lede van 1 mei tot 5 juli 2015.

PASS was een kunstenroute door 4 dorpen waarbij 50 kunstenaars actuele kunst tentoonstellen. Curator was Jan Hoet jr, het initiatief kwam van Kris Martin. In een prachtig landschap huisde hoogstaande hedendaagse kunst in kerken, boerderijen en verspreid langs de route.

En daar hoorde hedendaagse muziek bij! De 2de Adem omkaderde Adem een gegidste wandeling en bracht op een 8-tal locaties een muzikale dialoog met werken en ruimtes. PASSassi ontleenden we aan een lied van Berio dat we in een stal brachten: al kan je het vereenvoudigen tot PASSie, PASSassi betekent in de taal van het lied “oversteken” : een uitnodiging om samen met ons over te steken naar de werelden, eilanden en zeeën van 50 hedendaagse kunstenaars.

Zondag 14 juni 2015
Startpunt ’t Kappelehof Huise, 13u30

11406194_10153370366204547_6094637517143259288_o

 

Horizintale korte lijn 16 juni 2015

“Sirènes” uit Nocturnes van Debussy.

dennis

(foto tijdens PASSassi)

Op de masterproef accordeon van Dennis Allegaert te Gent, Lakenmetershuis.

De Nocturnes zijn een symfonische triptiek van Claude Debussy. Dennis arrangeerde zelf de orkestpartituur van het deel “Sirènes” tot een virtuoze partij voor accordeon en het D2A-vrouwenkoor.

Horizintale korte lijn9 augustus 2015

70 JAAR HIROSHIMA NAGASAKI

HiroNaga

In een overvolle Sint-Niklaaskerk kon je luisteren naar een muzikale evocatie voor koor en orgel over het verwoeste Hiroshima en 100 jaar massavernietigingswapens. Meditatieve composities van Benjamien Lycke, Maarten Van Ingelgem en Karen P. Thomas.
Met Kyoko Ishida (JP, sopraan) en Stijn Hansens (orgel).

Zondag 9 augustus 2015
St-Niklaaskerk en Graslei, Gent, 21u00

Maarten schreef hierover: “In vele niet westerse culturen wordt er geen onderscheid gemaakt tussen muziek en de rol die muziek speelt bij rituelen. Zo ook had ik gisteren het gevoel dat we geen concert gaven maar een symbiose kregen tussen tekst, muziek, publiek en context. Het werd als het ware een collectieve meditatie. En met onze vierde deelname op rij kreeg het zowaar iets van een ritueel. Zeer uniek om mee te maken!”Horizintale korte lijn

19 december 2015

Kerstbenefiet Welcome Stranger

 

Boom-mailbanner

Kerstbenefiet ten voordele van  de Werkgroep Vluchtelingen Gent.

Met Welcome Stranger zongen we over vluchten, hoop en vrijheid en brachten we werk van componisten die zelf ooit op de vlucht sloegen…

Werk van John Tavener, Sergei Rachmaninov, Arvo Pärt, Timothy Brown, Serge Yslan, Kristiaan en Maarten Van Ingelgem, Zoltán Kodály, Pēteris Vasks, Ernst Toch, Michael Tippett, Marjan Mozetich Oscar Peterson, Duke Ellington, Wannes Van de Velde, Lucien Posman.

Uitvoerders: Kamerkoor De 2de Adem, dirigenten Maarten Van Ingelgem en Christophe Deckers
Renke Van Impe, cello en Tamara Cuypers, klarinet.

Zaterdag 19 december 2015,
Regenboogkerk, Forelstraat 60, Gent, 20u00.

Benefiet integraal ten voordele van de Werkgroep Vluchtelingen Gent. Zij zullen het gebruiken om alle vluchtelingenkinderen de kans te geven naar school te gaan.

Horizintale korte lijn28 februari 2016

Herneming benefiet Welcome Stranger

Halle bpven
Zondag 28 februari 2016
Basiliek te Halle, 20u00

We hernamen ons “Welcome Stranger”-programma op 28 februari 2016 in de basiliek te Halle. Een benefiet georganiseerd door “Halle zonder grenzen”
Horizintale korte lijn

16 april 2016

Aranis : Songs from Mirage XL

Aranis-aalst

Je waant je in een fata morgana (mirage). Hypnotiserend, tranceverwekkend, nu eens plechtig, dan weer ijl. Je droomt zonder problemen weg in je eigen film. Dit is diepe muziek die intense beelden oproept en de ziel ontlast van het idee dat iets moet…

Aranis nam haar cd Songs From Mirage als uitgangspunt voor deze extra large productie. De muzikanten krijgen versterking van enkele koren waardoor de avontuurlijke muziek nog meer draagkracht krijgt.

De muziek wordt intenser, gevoeliger en dynamischer en vertelt een verhaal zonder onderbrekingen. Het eindigt pas nadat de laatste klanken zijn verdwenen. Een indrukwekkend concert met zo’n honderd koorleden.

Zaterdag 16 april 2016
CC De Werf, Aalst, 20u

AranisXL-Aalst
foto’s CC De Werf
met Aranis, De 2de Adem en koren uit Aalst: meisjeskoor Canta la Gioia, Vivace, Kantilene en Jotam.

www.aranis.be
CC De Werf
Dubbelinterview met Joris (Aranis) en Maarten (D2A)

Canta la Gioia Vivace  Kantilene De 2de AdemJotam

Horizintale korte lijn

15 mei 2016

Creatie “Scents of Fragrance” van Petra Vermote

TENSO-def

TENSO Days, het internationaal festival voor hedendaagse koormuziek, presenteert Europa’s beste kamerkoren met het mooiste repertoire van nu. Dit jaar kreeg Petra Vermote de opdracht om een werk te schrijven dat  op TENSO Days gecreëerd werd.

Scents of Fragrance

Componiste Petra Vermote vond in de gedichten van Emily Brönte, William Wordsworth en William Blake het literaire uitgangspunt voor haar omvangrijke TENSO wereldcreatie voor dubbel koor, slagwerk en cello.

Poëten

Over haar werk vertelt Petra Vermote : De gedichten hebben het imaginaire, het visionaire en het onderzoeken van het zelf als gemeenschappelijke noemer, waarbij de mens, observerend en in beweging, de natuur beschouwt als uitgangspunt van transcendentie.

Lees hier meer in het interview van Arne Herman met Petra Vermote.

Zondag 15 mei
St-Romboutskathedraal Mechelen, 16u15

Dubbel koor, Koor 1: Le Jeune Choeur de Paris olv Henri Chalet – Koor 2:  Noors Solistenkoor olv Grete Pedersen – een selectie van Vlaamse koren – De 2de Adem olv Maarten Van Ingelgem – Kalliope olv Sabine Haenebalcke – Salvocalee olv Wim Salvo.
Vincent Caers, slagwerk – Luc Tooten, cello
Het geheel stond onder leiding van dirigent Henri Chalet (Le Jeune Choeur de Paris ).

TENSO days
Petra Vermote

Det Norske Solistkor   le jeune choeur de paris De 2de AdemKalliope Salvocalee

Logo0

Horizintale korte lijn

Kamerkoor voor Hedendaagse Muziek

%d bloggers liken dit: