Verleden, toekomst en heden

Wie ons via de verschillende kanalen volgt, weet dat we in het voorjaar 2022 begonnen zijn aan ons programma van componisten van het koor: het ZEST-programma. Op 30 maart sloten we onze ‘tournee’ af tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Wachtkamers voor architectuur‘ in het fantastische industriële kader van het Red Star Line museum. Voor wie er niet bij was: je kan ‘I’m not going to cry’ daar horen bij de gelijknamige film.

De toekomst maakt ons gelukkig ook heel blij! We keren in 2023 even terug naar gekende namen in de koormuziek met Karel Goeyvaerts, Vic Nees, Van Ingelgem en Van Parys.
In 2023 en 2024 trekken we terug de kaart van de nieuwe lichting componisten door ‘SoundMine’ te ondersteunen. Een jaarlijks project waar wijlen Wim Henderickx drijvende kracht was en waar jonge componisten gedurende vijf dagen een compositiebad krijgen. De stage gaat door in juli 2023. Een selectie van de werken wordt in het voorjaar van 2024 uitgevoerd. Inschrijven voor de stage kan nog. Meer info op de website van SoundMine.

Op zondag 16 april zetten we onze deuren terug open om nieuwe zangers de kans te geven die nieuwe partituren en het koor te ontdekken. Ben je geïnteresseerd? Stuur ons een mailtje of kom gewoon tegen 19.15u naar De Zwarte Doos en kom proeven van de muziek, de sfeer en de repetitie!

Advertentie